Tennisschool Regio Zuid werkt samen met een uitgebreid netwerk van gecertificeerde tennisscholen

Ook komend jaar vervolgt de KNLTB de samenwerking met een aantal zorgvuldig geselecteerde tennisscholen binnen de KNLTB Jeugdopleiding. Om de kwaliteit van de betrokken scholen te waarborgen, worden de scholen jaarlijks geëvalueerd en staat de certificeringsprocedure ook open voor eventuele nieuwe tennisscholen. De laatste certificeringsronde is net afgerond, 34 tennisscholen zetten donderdag 9 mei hun handtekening onder een samenwerking met de KNLTB, waaronder Tennisschool Regio Zuid. De samenwerking als onderbouw partner wordt vanaf september 2019 verlengd voor de duur van één jaar.

Het netwerk van gecertificeerde tennisscholen bestaat vanaf 1 september 2019 uit 7 tennisscholen voor talenten in zowel de basis- als de middelbare school leeftijd (t/m 18 jaar), omringd door 27 tennisscholen die de eerste opleiding van kinderen in de basisschoolleeftijd voor hun rekening nemen. Een groot deel van deze tennisscholen maakt al langer deel uit van het netwerk, en een aantal nieuwe scholen zijn toegetreden. De geselecteerde tennisscholen hebben een prominente rol in het opleiden van talentvolle jeugdspelers. Bekijk hier een overzicht van alle gecertificeerde tennisscholen.

‘Opleiding van topsporters’
“Het is geweldig dat we vanaf september met deze 34 tennisscholen samenwerken om nog meer talentvolle jeugdspelers te laten doorstromen en begeleiden naar de top”, aldus Jacco Eltingh, Technisch Directeur bij de KNLTB. “We willen als Nederland een serieuze rol spelen in het internationale toptenniscircuit en daarvoor is samenwerking met deze scholen van groot belang. Als we allemaal hetzelfde referentiekader hebben, streven we ook allemaal hetzelfde na: het opleiden van topsporters. En het is vanzelfsprekend dat we ook onze uiterste best blijven doen om goed contact te houden met de scholen die nu niet tot het netwerk behoren.”

Kwaliteitsimpuls
De KNLTB werkt sinds september 2016 samen met het netwerk van gecertificeerde tennisscholen, met als doel de structuur en prestatiecultuur van het opleiden van talentvolle spelers en speelsters in Nederland een krachtige kwaliteitsimpuls te geven. In het gekozen samenwerkingsmodel moeten alle partijen elkaar beter maken, scherp houden en zodoende topprestaties leveren. De KNLTB helpt de scholen zich verder te ontwikkelen als opleidingspartner en maakt met de scholen duidelijke afspraken over de te leveren prestaties, de manier van samenwerken en de mentaliteit waarmee (samen)gewerkt wordt.